Search
Close this search box.

ПРИЛЕПСКО КУЛТУРНО ЛЕТО – АВГУСТ 2015

ПРИЛЕПСКО КУЛТУРНО ЛЕТО – АВГУСТ 2015

04.08.2015 КОНЦЕРТ НА КЛАСИЧНА МУЗИКА СОФИЈА НИКОСКА- ВИОЛИНА ХРИСТИНА НИКОСКА- ПИЈАНО

06.08.2015 КОНЦЕРТ НА ДЕНИС НАЈДОСКИ-ПИЈАНО

13.08.2015 КОНЦЕРТ НА КУД „ ПЕНЗИОНЕРИ“-ПРИЛЕП И КУД „ СИРМА“- БИТОЛА

14.08.2015 ИЗЛОЖБА НА ДОНЕ МИЉАНОСКИ

17. 08 2015 ПРОМОЦИЈА НА СПИСАНИЕТО „ СТРЕМЕЖ“

18.08.2015 КОНЦЕРТ НА КУД „ МОМИНОК“

21.08.2015 БАЛАКАНСКИ ФОЛКЛОР ПРИЛЕП 2015

25.08.2015 КОНЦЕРТ НА ОКТЕТ „ ПРИЛЕП“

28.08.2015 ИЗЛОЖБА

04.09.2015 ИЗЛОЖБА -ЛИКОВНА КОЛОНИЈА „ ДРЕН“

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања