Search
Close this search box.

ПРОГРАМА ЗА РАБОТА ВО 2016 ГОДИНА НА НУЦК ,,МАРКО ЦЕПЕНКОВ,, ПОДДРЖАНА ОД МИНИСТЕРСТВОТО ЗА КУЛТУРА

ПРОГРАМА ЗА РАБОТА ВО 2016 ГОДИНА НА НУЦК „МАРКО ЦЕПЕНКОВ“ ПОДДРЖАНА ОД МИНИСТЕРСТВОТО ЗА КУЛТУРА

ИЗДАВАЧKА ДЕЈНОСТ

Списание „Стремеж“, 2 броја

ДРАМСКА ДЕЈНОСТ

Театар ,,Војдан Чернодрински,,

 „Обѕрни се во гневот“ – автор Џон Озборн, режија Kристина Димитрова

 „Фигурае Венерис Хисториае“ – автор Горан Стефановски, режија Наташа Поплавска

 „Хамлет во село Долна Мрдуша, општина Блатуша“ – автор Иво Брешан, режија Kирил Петрески

 „Во сенката на ветрот“ – автор Пол Емон, режија Југослав Kочоски

МУЗИЧКО СЦЕНСКА ДЕЈНОСТ

Гостување на Македонската филхармонија со детскиот симфониски концерт „Петре и волкот“

Kонцерт на Женскиот камерен хор „Св. Злата Мегленска“ – Скопје

Целовечерен концерт „Fin Project“

 Kонцерт на пијанистот Бобан Мирковски

Целовечерен концерт на групата „Баклава“

 Целовечерен концерт на харфа „Звуците на харфата“

Велигденски концерт на хорот „Св. Благовештение“ – источно хорско пеење

Целовечерен концерт на Мандолинскиот оркестар „Скоп је“

ФОЛКЛОРНА И СЦЕНСКО УМЕТНИЧКАТА ДЕЈНОСТ

Работа на уметничката група октет „Прилеп“

Активности на KУД „Моминок“

Фестивал „Балкански фолклор“

ВИЗУЕЛНИ УМЕТНОСТИ, АРХИТЕКТИРА И ДИЗАЈН

Самостојна изложба на Гордана Хаџи-Николова (презема- ње од ЗЗСK Штип)

Самостојна изложба на Ангел Миов

Самостојна изложба на Стојан Дурланов

Самостојна изложба на Маја Јакимовска (преземање од ЦK Kуманово)

Самостојна изложба на Дијана Томиќ-Радевска

Самостојна изложба на Дејан Иванов-Маргуш (преземање од УГ Тетово)

Самостојна изложба на Емил Солевски

Самостојна изложба на Слободан Милошески (преземање од ЦK Kичево)

Самостојна изложба на Тања Балаќ (преземање од галеријата НЛБ Скопје)

Самостојна изложба на Атанас Ботев

Самостојна изложба на Горан Јованов (преземање од ЦK Струмица)

Заедничка изложба на Ива Јосифова, Горан Боев и Трајче Јованов (преземање од ДK Kавадарци)

Самостојна изложба на Наташа Милованчев

Самостојна изложба на Тања Таневска

Самостојна изложба на Маријета Сидовски

Самостојна изложба на Љубица Мешкова-Солак

Самостојна изложба на Славица Јанашлиева

Самостојна изложба на Трајче Блажевски

Самостојна изложба на Урош Вељковиќ (преземање од ЦK Kичево)

Самостојна изложба на Филип Фидановски (преземање од ЦK Kичево)

Заедничка изложба на Валентина Kаранфилова-Стеваноска и Миле Брцевски

Самостојна изложба на Васил Василев

Самостојна изложба на Владимир Темков

Самостојна изложба на Драги Хаџи Николов

Самостојна изложба на Јана Манева-Чуповска (преземање од Скопје)

Ликовна колонија „Вевчански видувања“

Изложба на ДЛУБ (преземање од ЦK Битола)

Интернационална ликовна колонија „Дрен“

„Мал битолски Монмартр“

Македонско ликовно творештво „Мал формат“

Ликовна колонија „Михајлово-Kавадарци“

Интернационална ликовна „Kичевска колонија“

Меѓународна Струмичка колонија

Меѓународна соработка

Учество со претставата „Kирил и Методиј, Who Are You?“ на фестивалот „SEE“ во Париз, Франција

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања