Search
Close this search box.

Годишна програма за 2021 година, поддржана од Министерството за култура

Годишна програма за 2021 година, поддржана од Министерството за култура

Музичко сценска дејност

НУ Центар за култура „Марко Цепенков“ – Прилеп

 

Настап на Националната опера и балет со оперска претстава

94.750

Настап на Националната филхармонија со концерт наменет за детска публика и млади

100.000

Концерт и промоција на албумот „Крик и прашина“ на Сашко Костов

100.000

Целовечерен концерт на „Женски младински хор – МКЦ“ – Скопје

45.000

Авторски рецитал на Мелани Пеоска со пријателите

20.000

Вечер на македонски автори (дела за флејта и пијано)

24.000

Концерт на класична музика „Вечер со пијано“

20.000

Тековни активности; Одбележување на Интернационалниот ден на танцот – 29 Април; Годишен концерт – 21 година постоење; Танц на филм ИМПУЛС; Репортоар со детски спектакли: „Пепелашка“, „Малата сирена“, „Аладин и волшебната ламба“; Гостувања во земјава и во странство

60.000

Концерт на Илија Чакароски – „Класична гитара“

15.000

„Диши љубов“

20.000

Фолклорна дејност 

НУЦК “Марко Цепенков”-Прилеп УП1 18-355 од 27.07.2020 г.

 

Концерт на КУД „Бисер“-Кичево

50.000

“Работа на КУД “Моминок” – возрасни и подмладок”

100.000

Концерт на групата „Чалгија Саунд Систем“-промоција на нов албум-

50.000

НУ ЦЕНТАР ЗА КУЛТУРА „МАРКО ЦЕПЕНКОВ“ – ПРИЛЕП

 

Дигитализација на архивата на Театарот „Војдан Чернодрински“

225.918

Драмска дејност

НУ Центар за култура „Марко Цепенков“ од Прилеп

 

„Претстава со грешки“ – според Хенри Луис, Хенри Шилдс и Џонатан Соер, Синиша Евтимов

800.000

„Светулки“ – автор Тена Штивичиќ Креснице, режија Драгана Милошевски-Попова

########

„Декамерон“ – автор Џовани Бокачо, режија Мартин Кочовски

900.000

Визуелни уметности

Национална установа Центар за култура „Марко Цепенков“ – Прилеп

 

„Асоцијации“, Росица Лазеска

50.000

„Прогрес“, Методија Јордановски

40.000

„Човек – број“, Стефан Анчевски

40.000

„Sadhana“, Милко Несторовски

40.000

„19“, Христина Зафировска

50.000

„Слободен влез“, Марија Трпеска

50.000

„Suzanne“, Ивана Мојсовска

50.000

„Релации“, Игор Таневски

40.000

„Светлина“, Марта Макеска

30.000

„Позадини“, Бојана Артиновска-Трпческа

30.000

„Рани“, Христина Мазнеска

30.000

„Синтеза на ликовни метаморфози“ – Мирко, Марко, Лидија Вујисиќ

50.000

„Ликовното на женските фигури“, Ниче Василев

50.000

„Боите на Тиквешијата“, Владимир Темков – преземање

15.000

Ликовна колонија „Нижо Поле“

10.000

ДЛУП –Прилеп

40.000

Годишна изложба на ДЛУБ

10.000

40 години ЦСЛУ Прилеп – (1981 – 2021)/40 години интернационално ателје за пластика во дрво (1971 – 2021)/50 години

150.000

Меѓународна струмичка ликовнa колонија

15.000

Меѓународна  ликовна колонија „Дрен“

150.000

Изложба од Меѓународната ликовна колонија „Дрен“

35.000

Мал формат -ДЛУМ

15.000

Мал битолски Монмартр

10.000

Интернационална кичевска ликовна колонија

10.000

„Пејзажни фасцинации 21/1“, Атанас Атанасоски

80.000

Издавачка дејност

НУЦК „Марко Цепенков“ – Прилеп

Списание „Стремеж“, 2 броја

120.000

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања