Search
Close this search box.

2021

novogodisna cestitka Cepenkov

novogodisna cestitka Cepenkov

 

На крајот сме од 2021 година. Измина уште една година полна со неизвесност заради пандемијата од ковид 19.  Како Центар, во целост ги почитувавме протоколите за заштита од ковид 19 при реализација на настаните.  

И благодариме  на нашата  бројна публика која присуствуваше на нашите проекти.

Имавме доста успешна година, реализирајќи околу 150 настани, премиери на претстави, концерти, изложби, промоции на книги, проекции и редовни  претстави на театарскиот репертоар.

Традиционално ја одржавме ликовната колонија Дрен 2021 и нашата институција беше поддржувач на манифестации од широк јавен интерес,

Очекуваме поубава и посреќна Нова 2022 година.

Со многу повеќе настани,

поголемо Ваше присуство на настаните,

 подобри услови за работа.

Да бидеме повеќе со Вас почитувани пријатели и  заеднички да остваруваме

за подобро УТРЕ на културата и уметноста во градот!

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања