Search
Close this search box.

Театарот „Војдан Чернодрински“ на 56-от МТФ „Војдан Черндорински“

FB IMG 1654786752559
Театарот „Војдан Чернодрински“ на 56-от МТФ „Војдан Черндорински“ се закити со две награди 
Награда за млада актерка  на САРА СПИРКОСКА  за улогите во претставата „ДЕКАМЕРОН“
Награда за современа сценска драматизација на ЛИДИЈА МИТОСКА ЃОРЃИЕВСКА за драматизација и адаптација во претставата „ДЕКАМЕРОН“.
Честитки!
за останатите награди на mtf.com.mk
FB IMG 1654786752559
FB IMG 1654786758081
FB IMG 1654786762612
 

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања