Search
Close this search box.

Заврши 47 МТФ,, Војдан Ченродрински,,

Заврши 47 МТФ,, Војдан Ченродрински,,

Александар Степанулески за одлично одиграната улога на Калигула, во претставата,, Калигула,, на театарот,, Војдан Чернодрински,,. на штотуку завршениот фестивал,, Војдан Чернодрински,, (8 јуни 2012) ја освои Наградата за млад актер ,, Трајко Чоревски,,. Со тоа покажа дека е квалитетен актер, од кој допрва треба да се очекуваат врвни театарски улоги. Степанулески рече дека е среќен што ја освоил наградата и дека таа ќе му претставува поттик за уште поангажирана творечка работа.

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања