Search
Close this search box.

Детски училишни смотри

 

Детски училишни смотри


Од 3 до 21 мај во НУЦК „Марко Цепенков” се одржуваат Детските училишни смотри, единствената и традиционална манифестација која дава пресек на воннаставните активности во училиштата и предизвикува голем интерес меѓу прилепчани. Целовечерните програми започнуваат од 19 часот, а по обичај оваа манифестација завршува со големиот годишен концерт на учениците од основното музичко училиште „Ордан Михајлоски Оцка”.

 

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања