Search
Close this search box.

ФЕСТИВАЛ НА НОВИОТ ГЕРМАНСКИ ФИЛМ

ФЕСТИВАЛ НА НОВИОТ ГЕРМАНСКИ ФИЛМ

Четврток 18. 10.2012

20.00 ч. – „МАШКИ СРЦА И ГОЛЕМА ЉУБОВ“ – ОТВОРАЊЕ

Петок – 19.10. 2012

18.00 ч. – „КОНФЕРЕНЦИЈА НА ЖИВОТНИТЕ“ – детски анимиран филм

20.00 ч. – „ПРОЗОРЕЦ КОН ЛЕТОТО“ – драма

Сабота 20.10.2012

18.00 ч. – „ОСТРОВОТ НАРЕЧЕН УДО“– комедија

20.10.2012 – 20.00 ч. – „ТРИ–ЧЕТВРТ МЕСЕЧИНА“ – трагикомедија

ЦК „МАРКО ЦЕПЕНКОВ“ – СЦЕНА 105

Бесплатни проекции на филмовите

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања