Search
Close this search box.

ХРВАТСКИ ФИЛМ ВО МАКЕДОНИЈА

 

ХРВАТСКИ ФИЛМ ВО МАКЕДОНИЈА

– Денови на Кинотеката на Хрватска –


Од 25 мај Кинотеката започна со филмскиот циклус Хрватски филм:Денови на Кинотеката на Хрватска. Македонската јавност ќе може да проследи 12 филмови меѓу кои неколку ремек дела на хрватската кинематографија.

Филмскиот циклус ќе биде прикажан и во Центарот за култура „Марко Цепенков” – Прилеп (со почеток од 26-ти мај) и во ОУ Крсте Петков Мисирков – Свети Николе (со почеток од 3-ти јуни). Гости на Кинотека на Македонија ќе бидат Кармен Лотка – директор на Хрватската кинотека и Младен Буриќ – филмолог и режисер.

 

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања