Search
Close this search box.

ЈУНИ – МЕСЕЦ НА КОНЦЕРТИ И ИЗЛОЖБИ

ЈУНИ – МЕСЕЦ НА КОНЦЕРТИ И ИЗЛОЖБИ

01.06. РЕГИОНАЛНИ ПЕНЗИОНЕРСКИ СРЕДБИ

голема сала 10 ч.

04.06. ИЗЛОЖБА НА ДЕЛА ОД ИГОР ТАНЕВСКИ

ликовна галерија – 12.00 ч.

10.06. КОНЦЕРТ НА УЧЕНИЦИ и НАСТАВНИЦИ ОД МУЗИЧКО УЧИЛИШТЕ

фоаје – 20 ч.

11.06. ГОСТУВАЊЕ НА НОБ „ БОЛЕРО “и ОПЕРСКИ ДЕЛ

голема сала – 20 ч.

14.06 ИЗЛОЖБА НА ФОТОГРАФИИ ОД ФОТО КИНО КЛУБ

фоаје – 19.30.

17.06. КОНЦЕРТ НА „ТАНЕЦ “

плато пред ЦК „ Марко Цепенков “ – 20 ч.

18.06. ИЗЛОЖБА ОД ВЛАДИМИР ТЕМКОВ

ликовна галерија – 12.00

22.06. „ВЕЧЕР СО ПИЈАНО“

фоаје – 20 ч.

23.06. КОНЦЕРТ „ ДИШИ ЉУБОВ“

фоаје – 20 ч.

24.06. ИЗЛОЖБА – ПРОЕКТ НА УСАИД

фоаје – 20 ч.

25.06. КОНЦЕРТ НА ИСИДОРА АНГЕЛЕСКА ( пијано )

фоаје – 20 ч.

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања