Search
Close this search box.

ДИГИТАЛЕН ПРОЕКТОР ДОБИ ЦЕПЕНКОВ

ДИГИТАЛЕН ПРОЕКТОР ДОБИ ЦЕПЕНКОВ

Министерката за култура Елзиабета Канческа – Милевска на Центарот му го достави новиот дигитален кино проектор, како дел од проектот за осовременување на техниката за прикажување на филмови. Проекторот ќе биде дел од новата кино сала.

– Многу ми е драго што ЦК ќе добие нова кино сала. Владата и Министерствто, преку Филмскиот фонд, со цел заживување на кино салите реализираше проект за набавка на дигитални кино поектори, вреден 30 милиони денари.  Со ова дигитална опрема ќе се донесат светски и европски филмови и ќе да врати сјајот на кино слаата во Прилеп – рече министерката.

Просторот со големина од околу 500 метри квадратни ќе го реновира општина Прилеп.

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања