Search
Close this search box.

Кино Проекција

 

Кино проекција за ученици


„Редот на фениксот” или петтиот дел на филмскиот серијал Хари Потер, е изборот за кино проекција во НУЦК „Марко Цепенков”, која е резултат на соработката со основните училишта од градот. Задоволувајќи дел од наставните содржини, учениците ќе имаат ретка прилика да ја почуствуваат магијата на големото платно и да уживаат во ова филмско дело наменето за нивна возраст.

Кино проекцијата започнува во петок на 16 април и ќе трае до 22 овој месец.

 

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања