Search
Close this search box.

Концерт на мешаниот хор „Драган Шуплевски“ во Прилеп

Концерт на мешаниот хор „Драган Шуплевски“ во Прилеп

Извонреден целовечерен концерт одржа мешаниот хор „Драган Шуплевски“ при ФМУ – Скопје, по диригентската палка на Сашо Татарчевски. На програмата беа дела од Моцарт, Брукнер, Денев, Гајдов, Скаловски, Зографски и Прокопиев,а публиката уживаше во изведбите.

Хорот “ДраганШуплевски” при ФМУ Скопје е значаенфакторвомузичкиотживотнаРепубликаМакедонија. Покрајредовните концерти, хоротучествува и вопроектизаедносодругитеансамблина ФМУ и нареномиранимузичкифестивалиСвојотквалитет и напредокотвопоследнитенеколкугодинихоротгипотврдува и соосвојувањетона награди намеѓународнихорскинатпревари.

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања