Search
Close this search box.

Ликовно сценски перфроманс

Ликовно сценски перфроманс

Во понеделник 29 април 2013 година на големата сцена се одржа ликовно сценскиот перформанс ,,Ротонда – уметност во просторот,, на кој беше презентирано уметничко дело од сликарот Тони Чатлески, во танц кореографија на Кире Миладиноски.

Со перформансот Центарот ќе го одбележи 29 април – светскиот ден на танцот.

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања