Search
Close this search box.

NG2020

32020
Почитувани ФБ пријатели, зад нас е уште една успешна 2019 година  со многу настани со кои се погриживме да бидете заедно со Нас. Реализиравме пет театарски премиери, над 60 концерти, околу 36 проекции на филмови, околу 40 изложби и многу други активности, промоции, претстави, гостувања…..

Секогаш може повеќе!

Ветуваме и следната 2020 година ќе бидеме со Вас и  ќе ги следиме вашите побарувања.

Срдечно

Од тимот на НУЦК„Марко Цепенков“

32020

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања