Search
Close this search box.

Нова награда за театарот „Војдан Чернодрински“ на ФКТ „Ристо Шишков“

Нова награда за театарот „Војдан Чернодрински“ на ФКТ „Ристо Шишков“
Награда на НЕТА за севкупно уметничко остварување за претставата „Семејни приказни“ во режија на Милош Б. Андоновски.
Честитки за актерите ЈАСМИНА МИЦОВСКА СТАНКОСКА,
ИЛИЈА ВОЛЧЕСКИ, КАТЕРИНА ЧАКМАКОСКА КЛИНЧЕСКА и ДИМИТАР ЦРЦОРОСКИ и за екипата

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања