Search
Close this search box.

Ордан Михајлоски Оцка

 

Концерт на отсекот народни инстументи

од ОМУ„Ордан Михајлоски Оцка”


Со одлична сценографија и уште подобра изведба, учениците од ОМУ„Ордан Михајлоски Оцка” од класата на професорот Менде Ташкоски, отсек народни инструменти, одржаа концерт. Музицирањето на гајда, тапан, кавал, тамбура на младите основци предизвика големо внимание меѓу прилепската јавност. Концертот е дел од догогодишната соработка меѓу Центарот за култрура и музичкото училиште, а вистинско уживање беше да се чујат традиционалните македонски народни песни и ора во изведба на ученици до 10 години.


 

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања