Search
Close this search box.

pirej

pirej foto

pirej foto

Нашиот театар „Војдан Чернодрински“ повторно во најдобрите со освоените награди од жирито за претставата „Пиреј“ во режија на Љупчо Ѓоргиевски на 54 МТФ „Војдан Чернодрински“
Награда за женска главна улога за Марија Спиркоска Илијески за улогата на Велика,
Награда за машка главна улога за Александар Степанулески за улогата на Јон и
„Награда за музика на Димитар Андоновски.

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања