Search
Close this search box.

pirej

Претставата „Пиреј“ од Петре М. Андреевски, во режија на Љупчо Ѓоргиевски, на театарот „Војдан Чернодрински“ ја освои наградата од публиката, што за првпат ја додели градоначалникот на општина Прилеп Илија Јованоски на 54 издание на МТФ„Војдан Чернодрински“.
Награди и за актерите Марија Спиркоска Илијески и Александар Степанулески, и авторот на музиката Димитар Андоновски.
Посветеноста  носи квалитет.

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања