Search
Close this search box.

претстава ТРИ

ATO PLAKAT POST
САБОТА, 4.12.2021 – 12.00 ч. – голема сала на ЦК „Марко Цепенков“
ATO PLAKAT POST
Влезници по 100 денари на Билетарницата од Центарот во петок, 3.12.2021 од 11 до 13 часот и во сабота 4.12. пред почетокот на претставата  ТРИ е првата професионална претстава на знаковен јазик за глувонеми и наглуви лица во нашата земја на македонски јазик. Претставатаво режија на Јован Ристевски, зборува за еко-катастрофата, за нехигиената, недисциплиата и некултурата на поголемиот дел од населението во нашата земја.
Наменета е за широката детска публика, а актерите паралелно зборуваат говорно и на знаковен јазик.
 Добредојдени се сите љубители на театарската уметност!

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања