Search
Close this search box.

Прилепско културно лето настани август

Прилепско културно лето настани август

8 август – 20.30 часот
Кино Мис Стон
концерт на октет Прилеп

11 август – 20.00 часот
голема сала на ЦК,,Марко Цепенков,,
концерт на Филип Пеоски и пријателите

12 август – 20.00 часот
голeма сала на ЦК,,Марко Цепенков,,
концерт на пијано на Мелани и Филип Пеоски

13 август – 20.30 часот
плоштад Александрија
концерт на КУД,,Пензионер,, и КУД,,Сирма војвода,,

14 август – 20.30 часот
плоштад Александрија
концерт на КУД ,, Анка Ошпух,, од Хрватска

15 август – 20.00 часот
галерија
излозба на Атанас Атанасоски

20 август – 20.00 часот
ликовен салон
концерт на Андрија Дукоска – виолончело и Марија Шамовска- Буџаковска – клавир

24 август – 20.30 часот
летна сцена ЦК,,Марко Цепенков,,
концерт на групата ФОЛТИН
влез 50 денари

25 август – 20.30 часот
плоштад Александрија
концерт на групата МОНИСТРА

29 август – 20.30 часот
плоштад Александрија
ИЗВОРЕН ФОЛКЛОР НА БАЛКАНСКИТЕ НАРОДИ
настап на групи од Македонија, Србија, Бугарија

5 септември – 20.00 часот
галерија ЦК,,Марко Цепенков,,
ИЗЛОЖБА НА ДЕЛА ОД КОЛОНИЈАТА ДРЕН
завршеток на Прилепското културно лето

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања