Search
Close this search box.

ЈАВЕН ПОВИК за пријавување на уметници за учество на ликовната колонија “Дрен 2014 година”

ЈАВЕН ПОВИК за пријавување на уметници за учество на ликовната колонија “Дрен 2014 година”
Врз основа на програмата за работа од Министерството за култура за 2014 година, се објавува Јавен повик за пријавување на уметници кои сакаат да учествуваат на годинашната колонија Дрен, која ќе се одржи од 27 јуни до 6 јули 2014 година.
Услови:
Уметниците кои ќе конкурираат да имаат завршено Факултет за ликовна уметност и со пријавата да достават CV.
Информации:
Ликовната колонија се одржува во манастирот “Св.Илија Дрен” во с. Дрен. Уметниците 10 дена имаат обезбеден престој во манастирот, а организаторот, односно ЦК “Марко Цепенков” ги обезбедува комплетно материјалите за сликање.
Јавниот повик ќе трае од 3 март до 13 мај 2014 година.
Изборот ќе го врши стручна комисија по завшувањето на јавниот повик.
Заинтересираните уметници да се пријавуваат на адреса (емајл)
[email protected]
[email protected]

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања