Search
Close this search box.

Роберт Алаѓозоски

Денеска (09.06.2017) во посета на ЦК „Марко Цепенков“ беше министерот за култура г. Роберт Алаѓозоски. Министерот од директорот Тони Чатлески беше запознат со активностите на Центарот и со идните проекти.

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања