Search
Close this search box.

Струшки вечери на поезијата

struski veceri na poezijata 1

НУЦК Марко Цепенков е дел од годинашните Струшки вечери на поезијата со манифестацијата „Поезија на пат“, на која во четврток 23.8.2018, во 20.30 часот ќе биде претставена поезијата на поети учесници на СВП
ПОЕЗИЈА НА ПАТ ПРИЛЕП – СТРУШКИ ВЕЧЕРИ НА ПОЕЗИЈАТА 2018
учесници:
1. Vladimir Levchev – Владимир Левчев, Бугарија
2. Martin Glaz Serup – Мартин Глаз Серуп, Данска
3. Cosmin Perta – Козмин Перта, Романија, 
4. Hussein Habasch – Хусеин Хабаш, Курдистан

struski veceri na poezijata 1

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања