Search
Close this search box.

tanec

65459608 2371872502836246 4389603911070121984 n
65459608 2371872502836246 4389603911070121984 n
Ансамблот „Танец“ под мотото „Остани во чекор – со минатото, сегашноста и иднината“.на 4-ти јули  2019 од 20.00 часот ќе настапи на сцената на Центарот за култура „Марко Цепенков“ во Прилеп.

Настапот е дел од серијата концерти во рамките на чествувањето на 70 – от јубилеј на ансамблоткој деновиве со  спектакуларен концерт ја прослави годишнината од формирањето.

„Танец“ е формиран со основна цел да го собира, негува и уметнички да го надградува македонското фолклорно богатство и да го претставува во земјата и надвор од нејзините граници.

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања