Search
Close this search box.

„Живот со патрдии” од Мирјанка Р.Селчанец

„Живот со патрдии” од Мирјанка Р.Селчанец

 (5 јуни) Најновото авторско остварување на Мирјанка Р.Селчанец, романот „Живот со патрдии” беше промовиран на сцената „105” во Центарот за култура. Својот творечки потенцијал овој пат авторот со почит го насочи кон животот и делото на неповторливиот Миле Попоски. Промотор на романот беше проф.Д-р Александар Стерјовски и актерот и режисер Коле Ангелески, а со својот настап промоцијата ја збогатија и актерите Виолета Чакарова и Андон Јованоски.

 

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања