Search
Close this search box.

„АЈНШТАЈНОВИТЕ СОНИШТА“

НУЦК „Марко Цепенков“ Прилеп

Театар „Војдан Чернодрински“ и театар „Навигатор Цветко“

„АЈНШТАЈНОВИТЕ СОНИШТА“

Од Ален Лајтман

Режија – Слободан Унковски

Драматизација– Русомир Богдановски

Музика – Златко Ориѓански

Костимограф – Роза Трајческа Ристовска

Драматурзи – Ивана Нелковска, Лидија Митоска – Ѓорѓиевска

Играат:

Марија С.Илијеска, Наталија теодосиева, Јасмина М.Станкоска, Катерина Ч.Клинческа, Симона Димковска, Ивана Павлаковиќ, Игор Трпчески, Владимир Ѓорѓијоски, Димитар Ѓеорѓиевски, Александар Тодески, Димитар Црцороски, Мартин Манев , Илија Волчески.

Инспициент– Благоја пепељугоски

Суфлер– Лилјана Батлеска

Тон мајстор и дизајн на звук – Томе Темелкоски

Светло – Pисто Гркоски

Шеф на сцена – Сашо Смоквоски

Сликар исполнител – Пеце Ристески

Реквизитер – Гоце Наумоски

Гардеробер – Снежана Ѓорѓиоска

Фризер перикер – Даринка Богоевска

Декоратери – Илија Михајлоски, Роберт Стојкоски, Владимир Владимироски, Јане Јанкулоски, Златко Апостолоски

Графички дизајн – Борче Димитријоски

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања