Search
Close this search box.

КИРИЛ И МЕТОДИЈ, who are you?

КИРИЛ И МЕТОДИЈ,  who are you?

Театар,, Војдан Чернодрински, Прилеп, Македонија

Мрежа НЕТА(Нова театарска акција)

Мал драмски театар- Битола, Македонија

Театар Сфумато – Софија, Бугарија

Киклос Арт студио – Солун, Грција

Текст – Јордан Плевнеш

Режија – Мартин Кочовски

Сценски дизајн – Јани Константиновски – Пунтос, Полска

Костими – Елена Иванова, Бугарија

Музика- Горан Трајковски

ИГРААТ

Кирил: Ѓорѓи Јолевски

Методиј: Игор Trp~e

Laв Беломорски: Андон Јованоски

Марушка Облак Беломорски: Виолета Чaкарова

Јане Беломорски: Наташа Наумоска

Џулија / Jenniffer: Ангела Наумоска

Џон Балтимор: Димитар Crcoroski

Олександр Кондратенко: Илија Волчески

Елена Бесонова: Димитрина Мицкоска

Фотиј / Јанез Vodopivec / Wacław Прохаска: Александар Todeski

Марија: Хриса Јоаниду, Грција, Марија Пенчева Ѓаковска(Бугарија)

Чунг Фунг Це / Recepcionist на HBNW: Здравко Стојмиров

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања