Search
Close this search box.

КИНО МИС СТОН – РЕПЕРТОАР

Проекции од 16.01.2014 до 19.01.2014

“Принцот од Персија”

Oд Четврток 16.01.2014 до Сабота 18.01.2014

Почеток 19:00 часот
Приказна за просјакот кој станал принц и неговата борба против злото кое сака да го уништи светот со помош на магичниот нож кој има моќ да го врајќа времето….
акција/авантура/фантазија
време: 116 мин.
—————————————-­—————————————-­—————
„Пат до Божиќната ѕвезда”
19.01 2014 Недела
Почеток 11:00 часот
Синхронизиран детски филм на македонски
Храброто девојче тргнува на опасно патување во потрага по Божиќната ѕвезда за да го ослободи кралството од клетвата и да ја врати одамна изгубената принцеза…
фантазија/авантура
време: 80 мин
Билети во продажба еден час пред почеток

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања