Search
Close this search box.

ЛАЖГОВЦИ

НУЦК „Марко Цепенков“Театар „Војдан Чернодрински“ – Прилеп

Премиера на 17.02.2020

ЛАЖГОВЦИ

(МИЛЕ, ПЕРО И НОВА ГОДИНА)

според текст од Антони Нелсон

комедија

Режија, превод и адаптација: Коле Ангеловски

Сценографија и костими: Илина Ангеловска

Драматург: Ивана Нелковска

Музика: Томе Темелкоски

Играат:

МИЛЕ – Марјан Чакмакоски

ПЕРО – Андон Јованоски

ЈОВАНКА – Виолета Чакарова

МАРЕ – Цветанка Чавлеска

АНАСТАС – Трајче Иваноски

ПОП ЃОКО – Најдо Тодески

ВЕРЧЕ – Јасмина Мицовска Станкоска

Инспициент: ЕленаИваноска

Суфлер: ЛилјанаБатлеска

Тонмајстор и дизајнназвук: ТомеТемелкоски

Светло мајстор: РистеГркоски

Сликарисполнител: ПецеРистески

Реквизитер: ГоцеНаумоски

Гардеробер: СнежанаЃорѓиоска

Фризер-перикер: ДаринкаБогоеска

Заварувач: ГоцеТодороски

Декоратери: СашоСмоквоски, РобертСтојкоски, ВладимирВладимироски, ЈанеЈанкулоски

ЗлаткоАпостолоски

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања