Search
Close this search box.

ПРИЛЕПСКО КУЛТУРНО ЛЕТО 2017

ПРИЛЕПСКО КУЛТУРНО ЛЕТО 2017
Петок 11.8.2017 – 20.00 часот
кино Мис Стон
концерт на КУД „Пензионери“ при Здружението на пензионери Прилеп
гости КУД „Сирма војвода“ од ЗП од Битола и
пејачка група при ЗИП од Штип
ПРИЛЕПСКО КУЛТУРНО ЛЕТО
Сабота – 12.8.2017 – 20.00 часот
плоштад Александрија
концерт на КУД „МИРЧЕ АЦЕВ“
Повелете!

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања