Search
Close this search box.

ПРИЛЕПСКО КУЛТУРНО ЛЕТО 2019

ПРИЛЕПСКО КУЛТУРНО ЛЕТО 2019

Настани до крајот на август

22.08. – фоаје – 20.00 часот

Концерт на гитара на Марко Цветковски

23.08.2019 – фоаје – 20.00 часот

Концерт на дуо пијано Билјана Димовска и Татјана Божиновскаs

29.08.2-2109 – 20.00 часот
КУД „Дримкол“ „Со песни и ора до височините“

30.08.2019 – фоаје – 20.00 часот

Концерт на „ТРИО ДОЛЧЕ“

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања