Search
Close this search box.

срекна нова 2019

111221

111221

На крајот од годинава што изминува сакаме да се потсетиме..
Реализиравме бројни настани, три театарски премиери, околу 100 претстави, освоивме бројни награди за Tеатарот „Војдан Чернодрински“ во земјава и во странство, отворивме над 40 изложби и перформанси на ликовни творци, реализиравме 40 – тина концерти: на класична музика, на културно уметнички друштва, вечери на поезија, филмски ревии, промоции… Реализиравме успешно Прилепско културно лето. …
Ви благодариме што и Вие со вашето присуство бевте дел од овие настани. Се надеваме дека ги задоволивме Вашите вкусови, со ветување дека следната 2019 година ќе биде уште поуспешна.

Нека Ви е Среќна Новата Година и Божикните празници!

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања