Search
Close this search box.

Концерт на флејта и гитара

Концерт на флејта и гитара

Концерт на гитара и флејта се одржа на 27 јули 2012 во фоајето на ЦК. На флејта настапи Силвана Чулева  – Атанасова, а на гитара Тања Јанкова. Музичарките исполнија дела од Барток, Пиацола, Томас, Тадиќ…

Концертот беше во рамките на манифестацијата ,,Цело лето – културно лето,,, што Центарот го организира во соработка со општина Прилеп, а спонзориран од Министерството за култура.

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања