Search
Close this search box.

Изложба на ДЛУП

Изложба на ДЛУП

Во петокот, 24 август 2012,  во фоајето на ЦК,,Марко Цепенков,, беше отворена годишната изложба на дела од членовите на ДЛУП. Изложени се 40 дела од следните уметници:

МЕТОДИ ИСКОВ, БОЈАНА АРТИНОВСКА, ТОНИ ЧАТЛЕСКИ, АНИТА СОТИРОСКА, АЛЕКСАНДАР ТОДОРОСКИ, НАДЕ ТОСКОСКА, ОРДЕ СТАМБОЛЏИОСКИ, ЛЕПА МИЛИШЕВСКА, ВАСИЛ КОСТОВ, ВЕРА НИКОЛОСКА, МЕРИ ТОДОРОВА, РАДА ТОДОРОВА, ЗОРАН ЃОРЕСКИ, ДАРКО ТАЛЕСКИ, ЕМИЛИЈА ДИМОСКА, МАРИЈА ЃОРЃИОСКА, ОРДЕ МИЦКОСКИ, МАЈА НАЈДОСКА, БЕТИ МАКЕСКА, ДРАГОМИР МИХАЈЛОСКИ, ЕМИЛ ДИМОСКИ.

На изложбата за прв пат  се промовираа членовите од неодамна формираниот подмладок на ДЛУП:
          КРИСТИЈАН ЈОВАНОСКИ
          ВЛАДИМИР ЛАЗАРЕСКИ
          ИНЕС ДАМЕСКА
          ФИЛИП ЦАКОСКИ
          АЛЕКСАНДРА АЦЕСКА
          Настанот беше збогатен со настап на бендот на млади музичари РЕМОРС.

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања