Search
Close this search box.

Вечер на изворен фолклор на балканските народи

Вечер на изворен фолклор на балканските народи

,,Вечер на изворен фолклор на балканските народи,, се одржа на 31 август 2012 на камената бина на плоштадот Александрија. Настапија КУД,,Ковиље,, од Вукманово, Србија, Оркестарот на традиционални инструменти “ЗОРА” при ФМУ на Универзитетот,,Гоце Делчев,, од Штип и бугарскиот етно состав ,, Арт либитум,, кои се претставија со богатиот репертоар на изворна музика од сопствените држави.

,,Вечерта на изворен фолклор на балканските народи,, ЦК,,Марко Цепенков,, од Прилеп ја организираше по трет пат со цел да се презентира балканскиот фолклор меѓу прилепчани.

Инаку, манифестацијата беше во рамките на ,,Цело лето – културно лето,, што Центарот го организира во соработка со општина Прилеп.

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања