Search
Close this search box.

Започна манифестацијата ,, Цело лето – културно лето,,

Започна манифестацијата ,, Цело лето – културно лето,,

Во саботата (30 јуни 2012 година) во амфитеатарот Варош започна традиционалната манифестација ,, Цело лето – културно лето,, што Центарот ќе ја реализира во соработка со Општина Прилеп. На стартот мултимедијален настан – ликовен хепениг, настап на балетското студио,, Зодијак,, на ТК,, Темпо,, играорна група. Многубројната публиката ужуваше во концертот.

Манифестацијата,, Цело лето – културно лето,, ќе понуди повеќе настани – театарски претстави, изложби, концерти. Ќе има настани за сите вкусови на граѓаните.

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања