Search
Close this search box.

Репертоар

Репертоар на театарот,, Војдан Чернодрински,,


ДУПЛО ДНО
17.11.2023 петок 20:00 часот

Четврток, 22.04.2023 – 20.00 ч.
Мистерија Буфо

Сабота, 22.04.2023 – 20.00 ч.
„ДУПЛО ДНО“

 Сабота, 01.04.2023 – 20.00 ч.

„ДУПЛО ДНО“

Петок, 17.03.2023 – 19.30 ч.
„ДУПЛО ДНО“
Сабота, 18.03.2023 – 12.00 ч.
„ПИПИ ДОЛГИОТ ЧОРАП“
Петок, 24.03.2023 – 19.30 ч.
„МИСТЕРИЈА БУФО“
Понеделник, 27.03.2023 – 19.30
„ДА ИНСПЕКТОРЕ, ПРЕТСТАВА СО ГРЕШКИ“

четврток, 9.03.2023 – 18.00 ч.
премиера на претставата
„ПИПИ ДОЛГИОТ ЧОРАП“, режија Кристина Димитрова
петок 10.03.2023 – 19.30 ч.
„ДЕКАМЕРОН“
„Дупло дно“
Петок, 24.02.2023 – 19.30 ч.
„Дупло дно“
сабота, 18.02.2023 – 19.30 ч.
„Декамерон“
Сабота, 4.02.2023 – 19.30 ч.
“Мистерија Буфо”
Петок, 27.01.2023-19.30ч

“Дупло дно”

Сабота, 28.01.2023-19.30ч.
“Мистерија Буфо”


Петок, 23.12.2022-19.30ч

“Да инспекторе, претстава со грешки”

Сабота, 24.12.2022-19.30ч.
“Дупло дно”

Четврток, 15.12.2022-19.30ч.
“Дупло дно”
Петок, 16.12.2022-19.30ч
“Да инспекторе, претстава со грешки”
Сабота, 17.12.2022 -19.30ч.
“Мистерија Буфо”

Петок 09.12.2022- 19.30 ч.
„ДУПЛО ДНО“
Сабота, 10.12.2022- 19.30 ч.
„МИСТЕРИЈА БУФО“
„Дупло дно“ режија Наташа Поплавска
Четврток   1.12.2022- 19.30 ч.
Сабота, 3.12.2022- 19.30 ч.

„МИСТЕРИЈА БУФО“ според Дарио Фо,

Петок – 25.11.2022 – 19.30
четврток – 17.11.2022 – 19.30 – реприза.
среда 16.11.2022 – 19.30 ч. – ПРЕМИЕРА,
вторник 15.11. 2022 – 19.30 – претпремиера,

„Декамерон“  среда 26.10.2022 – 19.30 ч

„КРУГ“ Петок, 14.10.2022 – 19.30 ч.
„КРУГ“ Сабота, 15.10.2022 – 19.30 ч.
„КРУГ“ Понеделник, 17.10.2022 – 19.30 ч.
„КРУГ“ Четврток, 20.10.2022 – 19.30 ч
Петок, 21.10.2022 – 19.30 ч
„ДА ИНСПЕКТОРЕ, претстава со грешки“.
„Круг“ режија Јован Ристовски претпремиера четврток 14.07.2022 – 20.00 ч.
„Круг“ режија Јован Ристовски премиера  петок 15.07.2022 – 20.00 ч
ДЕКАМЕРОН вторник 31.05.2022 – 20.00 ч.
ДУПЛО ДНО – ПРЕМИЕРА
петок, 27.05. 2022 – 20.00 ч.
сабота, 28.05.2022 – 20.00 ч.
ДУПЛО ДНО – РЕПРИЗА

Среда, 4 мај 2022 – 19.30 ч.
„Глембаеви“
Четврток, 5 мај 2022 – 18.00 ч.
„Светулки“
Сабота, 7 мај 2022 – 19.30 ч.
„Да инспекторе, претстава со грешки“

Четврток, 28 април 2022 – 19.30 ч.

„ДЕКАМЕРОН“

Петок, 29 април 2022 – 19.30 ч.

„ДЕКАМЕРОН“

Петок, 15 април 2022 – 19.30 ч.

„Да инспекторе, претстава со грешки“

Сабота , 16 април 2022 – 19.30 ч.

„Да инспекторе, претстава со грешки“

Петок, 8 април 2022 – 19.30 ч.

„Декамерон“

Среда, 6 април 2022 – 19.30 ч.

„Глембаеви“

Четврток, 7 април 2022 – 19.30 ч.

„Декамерон“

Петок, 8 април 2022 – 19.30 ч.

„Декамерон“

четврток, 31.03.2022 – 19.30 ч.

„Да инспекторе, претстава со грешки“

Петок, 01.04.2022 – 19.30 ч.

„СВЕТУЛКИ“

Петок, 25.03.2022 – 19.30 ч.

„СВЕТУЛКИ“

Сабота, 26.03.2022 – 19.30 ч.

„СВЕТУЛКИ“

Вторник, 22.03.2022 – 19.30 ч.
„ГЛЕМБАЕВИ“
Среда, 23.03.2022 – 19.30 ч.
„Да инспекторе, претстава со грешки“
„ДЕКАМЕРОН“ според Бокачо, во режија на Мартин Кочовски
претпремиера петок 18.03.2022 / 19:30 часот
премиера сабота 19.03.2022 / 19:30 часот
Петок, 18.02.2022 – 19.30 ч.

„Да инспекторе, Претстава со грешки“ режија Синиша Ефтимов

(претстава по повод 72 години од формирањето на театарот)

Сабота, 19.02.2022 – 19.30 ч.

„Глембаеви“, режија Бранко Брезовец


Среда, 15.12.2021 – 18.00 ч.

„Светулки“, режија Драгана М. Попова

Четврток, 16.12.2021 – 19.30 ч.

„Да инспекторе, Претстава со грешки“ режија Синиша Ефтимов

Петок, 17.12.2021 – 19.30 ч.

„Глембаеви“, режија Бранко Брезовец

Петок, 10.12. 2021 – 19.30 ч.

„СВЕТУЛКИ“
Сабота, 11.12.2021 – 19.30 ч
„СВЕТУЛКИ“

 Петок, 3.12. 2021 – 19.30 ч.

„Да, инспекторе, Претстава со грешки“, режија Синиша Ефтимов

Сабота, 4.12.2021 – 19.30 ч.

„Да инспекторе, Претстава со грешки“, режија Синиша Ефтимов

Резервации на влезници на тел. 076 442 378

Петок, 26.11.2021-19.30
“Глембаеви”, режија Бранко Брезовец
Сабота, 27. 11.2021 -19.30
“Глембаеви”, режија Бранко Брезовец
Резервации на тел.076 442 378

Вторник, 23.11.2021 -18.00ч.

“ГЛЕМБАЕВИ”, режија Бранко Брезовец

Среда, 24.11.2021

„Глембаеви“ гостува на МОТ во Скопје
претставата ќе се игра  во салата Фросина од  22.00 ч.

ГЛЕМБАЕВИ“, режија Бранко Брезовец

Среда, 17.11.2021 -19.30ч.

Четврток, 18.11.2021 -19.30ч.

Резервации на влезници на тел. 076 442 378

претставите се откажани
Петок, 29.10.2021 – 19.30 ч.
„Да инспекторе, Претстава со грешки“ режија Синиша Ефтимов
Сабота, 30.10.2021 – 19.30 ч.
„Да инспекторе, Претстава со грешки“ режија Синиша Ефтимов.

Резервации на влезници на 076 442 378


 

 

Петок, 4.12.2020  – 18.00 ч. „Каменот“, режија Кристина Димитрова
Премиера
КАМЕНОТ – СРЕДА 25.11.2020 – 18.00 ч. – театар „Војдан Чернодрински“

ПРЕТСТАВИ ЗА 2020 ГОДИНА

       ДЕН, МЕСЕЦ ГОД.

       ЧАС

                                   ПРЕТСТАВА

3.02.2020   ПОНЕДЕЛНИК

11.30

ПРИКАЗНА ЗА ВЕТЕРОТ И МЕСЕЧИНАТА

4.02.2020   ВТОРНИК

12.00

ПРИКАЗНА ЗА ВЕТЕРОТ И МЕСЕЧИНАТА

5.02.2020  СРЕДА

18.00

ПИРЕЈ

6.02.2020    ЧЕТВРТОК

18.00

ПИРЕЈ

8.02.2020 САБОТА

19.30

СЕМЕЈНИ ГЛАСОВИ

17.02.2020 ПОНЕДЕЛНИК

19.30

„ЛАЖГОВЦИ“ ( ПРЕМИЕРА)

ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ 70 ГОДИНИ ТЕАТАР

„ВОЈДАН ЧЕРНОДРИНСКИ“

18.02.2020     ВТОРНИК

19.30

ГЛУМЦИТЕ ПЕАТ      

( одбележување 70 години театар.)

19.02.2020     СРЕДА

19.30

СЕМЕЈНИ ПРИКАЗНИ

( одбележување 70 години театар.)

20.02.2020     ЧЕТВРТОК

19.30

НИШТО БЕЗ ТРИФОЛИО

(одбележување 70 години театар)

21.02.2020     ПЕТОК

19.30

ПИРЕЈ              

(одбележување 70 години театар

22.02.2020     САБОТА

19.30

ГЛЕМБАЕВИ  

Одбележување 70 години театар

23.02.2020     НЕДЕЛА

12.00

ПРИКАЗНА ЗА ВЕТЕРОТ И МЕСЕЧИНАТА              ( одбележување 70 години театар)

25.02.2020     ВТОРНИК

11.00

ПРИКАЗНА ЗА ВЕТЕРОТ И МЕСЕЧИНАТА              

26.02.2020        СРЕДА

11.00

ПРИКАЗНА ЗА ВЕТЕРОТ И МЕСЕЧИНАТА              

27.02.2020     ЧЕТВРТОК

19.30

ЛАЖГОВЦИ

 

ПРЕТСТАВИ ЗА 2019 ГОДИНА

 

20.12.2019   ПЕТОК

19.30 Ч.

ГЛЕМБАЕВИ
21.12.2019   САБОТА

19.30 Ч.

ГЛЕМБАЕВИ
22.12.2019   НЕДЕЛА

12.00 Ч.

БАСНИ претстава за деца


11.12.2019 СРЕДА 18.00Ч. ПИРЕЈ
12.12.2019 ЧЕТВРТОК 18.00 Ч. ПИРЕЈ
13.12.2019 ПЕТОК 18.00 Ч НИШТО БЕЗ ТРИФОЛИО
14.12.2019 САБОТА 19.30 Ч. ГЛЕМБАЕВИ
15.12.2019 НЕДЕЛА 12.00Ч. ПРИКАЗНИ ЗА ВЕТРОТ И МЕСЕЧИНАТА претстава за деца

4.12.2019СРЕДА

       19.30

НИШТО БЕЗ ТРИФОЛИО

8.12.2019      НЕДЕЛА

12.00

ПРЕМИЕРА     БАСНИ (претстава за деца)

11.12.2019 СРЕДА

     19.30

ПИРЕЈ

12.12.2019    ЧЕТВРТОК

19.30 Ч.

ПИРЕЈ

13.12.2019  ПЕТОК

19.30 Ч

НИШТО БЕЗ ТРИФОЛИО

14.12.2019    САБОТА

19.30 Ч.

ГЛЕМБАЕВИ

15.12.2019    НЕДЕЛА

12.00

РЕПРИЗА     БАСНИ

16.12.2019 ПОНЕДЕЛНИК

19.30

СЕМЕЈНИ

17.12. 2019   ВТОРНИК

19.30

СЕМЕЈНИ

20.12.019 ПЕТОК

19.30 Ч.

ГЛЕМБАЕВИ

21.12.2019   САБОТА

19.30 Ч.

ГЛЕМБАЕВИ

22.12.2019   НЕДЕЛА

12.00 Ч.

БАСНИ

27.12.2019 ПЕТОК

   19.30 Ч.

ЛАЖГОВЦИ     ГЕН. СО ПУБЛИКА

28.12.2019   САБОТА

19.30 Ч.

ЛАЖГОВЦИ     ПРЕМИЕРА

30.12.2019 ПОНЕДЕЛНИК

 

СРEЌНИ НОВОГОДИШНИ И БОЖИЌНИ ПРАЗНИЦИ

5.11.2019     ВТОРНИК

19.30Ч.

„ПИРЕЈ“

5.11.2019     СРЕДА

18.00 Ч.

„ПИРЕЈ“

9.11. 2019    САБОТА

19.30 Ч.

„ГЛЕМБАЕВИ“

10.11.2019    НЕДЕЛА

 

КРИВОГАШТАНИ „СЕМЕЈНИ ПРИКАЗНИ“

15.11.2019     ПЕТОК

19.30;.

„СЕМЕЈНИ ПРИКАЗНИ“

17.11.2019    НЕДЕЛА

 

ЗАГРЕБгостување

19.11. 2019    ВТОРНИК

 

„ ГЛЕМБАЕВИ, УШТЕ ЕДНА ЛЕГЕНДА“

20.112019     СРЕДА

 

„ ГЛЕМБАЕВИ, УШТЕ ЕДНА ЛЕГЕНДА“

21. 11.2019   ЧЕТВРТОК

 

„ГЛЕМБАЕВИ, УШТЕ ЕДНА ЛЕГЕНДА“

26.11. 2019   ВТОРНИК

19.30 Ч.

„НИШТО БЕЗ ТРИФОЛИО“

27.11.2019    СРЕДА

19.30 Ч.

„АРАПСКА НОЌ“

28.11.2019   ЧЕТВРТОК

19.30 Ч.

„АРАПСКА НОЌ“

29.11.2019   ПЕТОК

19.30 Ч.

„СЕМЕЈНИ ПРИКАЗНИ“

30.11.2019   САБОТА

19.30 ч.

„ ГЛЕМБАЕВИ“

16.10.2019    СРЕДА

20.00.Ч

„ГЛЕМБАЕВИ“

18.10.2019    ПЕТОК

20.00.Ч

„АРАПСКА НОЌ“

19.10.2019    САБОТА

     20.00 Ч.

„АРАПСКА НОЌ“

22. 10.2019  ВТОРНИК

20.00. Ч.

„„СЕМЕЈНИ ПРИКАЗНИ“

24.10.2019  ЧЕТВРТОК

20.00 Ч.

„СЕМЕЈНИ ПРИКАЗНИ“

25.10.2019  ПЕТОК

20.00.Ч

„ПИРЕЈ“

29.10.2019  ВТОРНИК

20.00.Ч

„ГЛЕМБАЕВИ“

30.10.2019 СРЕДА

20.00 Ч.

„ГЛЕМБАЕВИ“

31.10.2019  ЧЕТВРТОК

20.00 .Ч

„СЕМЕЈНИ ПРИКАЗНИ“

“Глембаеви“, режија Бранко Брезовац
Премиера 7.10.2019 – 20.00 ч.
Репризи
Вторник  8.10.2019 – 20.00 ч
Среда     9.10.2019 – 20.00 ч.

 Петок  27.09.2019  – 20.00ч

Претпремиера

“Глембаеви“, режија Бранко Брезовац

Сабота 28.09.2019  – 20.00 ч.

Премиера

„Глембаеви“ , режија Бранко Брезовац

Недела, 26 мај 2019 – 20.00 ч. „АРАПСКА НОЌ“,  режија Зоја Бузалковска

Премиера на претствата „Арапска ноќ“ петок 17.05.2019 – 20.00 часот

Четврток 09.05.2019 – 20.00 ч. „Пиреј“ режија Љупчо Ѓоргиевски

Среда 08.05.2019 – 19.00 ч.  „Пиреј“ режија Љупчо Ѓоргиевски

ПЕТОК, 20.04.2019 – 20.00ч. „Пиреј“ режија Љупчо Ѓеорѓиевски

ПЕТОК, 12.04.2019 – 20.00ч. „Пиреј“ режија Љупчо Ѓеорѓиевски

ЧЕТВРТОК, 11.04.2019 – 19.30ч. „Демократија“ режија Кирил Петрески

ПЕТОК, 05.04.2019 – 20.00ч. „Демократија“ режија Кирил Петрески

ЧЕТВРТОК, 04.04.2019 – 19.30ч. „Демократија“ режија Кирил Петрески

САБОТА, 30.03.2019 – 20.00ч. „Демократија“ режија Кирил Петрески

СРЕДА, 27.03.2019 – 18.00 ч. „Пиреј“ , режија Љупчо Ѓоргиевски Светски ден на театарот

ВТОРНИК, 26.03.2019 – 18.00 ч. „Ништо без Трифолио“, режија Коле Ангеловски

ПОНЕДЕЛНИК, 25.03.2019 – 20.00 ч. Гостување на театарот во Радовиш „Ништо без Трифолио“, режија Коле Ангеловски

САБОТА, 23.03.2019 – 20.00 ч. „Прва реприза – Демократија“ режија Кирил Петрески
ЧЕТВРТОК , 21.03.2019 – 20.00 ч. Премиера – „ДЕМОКРАТИЈА“ режија Кирил Петрески

Четврток 07.03.2019 – 18.00ч. „Ништо без Трифолио“, режија Коле Ангеловски

Среда 06.03.2019 – 11.30 ч ,, Авантурите на Пинокио“, режија Дарко Ковачовски

Вторник 05.03.2019 – 12.00 ч. „Авантурите на Пинокио“, режија Дарко Ковачовски

Сабота 02.03.2019 – 19.30 ч. „Ништо без Трифолио“, режија Коле Ангеловски

Петок 1.03.2019 – 11.30 ч. „Авантурите на Пинокио“, режија Дарко Ковачовски

Среда 27.02.2019 – 11.30 ч ,, Авантурите на Пинокио“, режија Дарко Ковачовски

Вторник  26.02.2019 – 11.30ч. „Авантурите на Пинокио“, режија Дарко Ковачовски

Четврток 21.02.2019 – 19.00 ч. „Казимир и Каролина“, режија Нела Витошевиќ, откупена

Сабота 23.02.2019 – 19.30 ч.  „Казимир и Каролина“, режија Нела Витошевиќ

Понеделник 18.02.2019 – 19.30 ч. „ПИРЕЈ“, режија Љупчо Ѓоргиевски

Претстава по повод одбележувањето на 69 години од основањето на Театарот.

Вторник 12.02.2019 – 11.30 часот „Авантурите на Пинокио“, откупена

Недела 03.02.2019 12.00 часот. „Авантурите на Пинокио“ режија Дарко Ковачовски

Недела 27.01.2019 12.00 часот. „Авантурите на Пинокио“ режија Дарко Ковачовски

ПРЕТСТАВИ ЗА 2018 ГОДИНА

Сабота 23.12.2018 13.00 часот и Недела 24.12.2018 – 12.00 часот. „Авантурите на Пинокио“ режија Дарко Ковачовски

Четврток 13.12.2018 – 19.30 ч. „Пиреј“ од Петре М. Андреевски, режија Љупчо Ѓоргиевски

Четврток 06.12.2018 – 19.30 ч. „Пиреј“ од Петре М. Андреевски, режија Љупчо Ѓоргиевски

Сабота 24.11.2018 – 19.30 ч. “Пиреј”, режија Љупчо Ѓоргиевски

Петок 16.11.2018 – 19.30 ч. “Ништо без Трифолио”, режија Коле Ангеловски

Петок 09.11.2018 – 19.30 ч. “Казимир и Каролина”, режија Нела Витошевиќ

Сабота 10.11.2018 – 19.30 ч.”Ништо без Трифолио”, режија Коле Ангеловски

Петок 02.11.2018 – 19.30 ч. “Казимир и Каролина”, режија Нела Витошевиќ

Четврток 01.11.2018 – 19.30 ч. “Казимир и Каролина”, режија Нела Витошевиќ

Четврток 18.10.2018 – 19.30 ч. “Казимир и Каролина”, режија Нела Витошевиќ
Сабота 20.10.2018 – 20.00ч. “Казимир и Каролина”, режија Нела Витошевиќ

Вторник – 8 мај 2018 – 19.30 часот – „Обѕрни се во гнев“, режија Кристина Димитрова

Четврток 3 мај 2018 – 20.00 часот „ПИРЕЈ“ од Петре М.Андреевски, режија Љупчо Ѓоргиевски

Петок 4 мај 2018 – 20.00 часот „ПИРЕЈ“ од Петре М.Андреевски, режија Љупчо Ѓоргиевски

2 април 2018 (понеделник) – 11.00 часот „Дороти се враќа во Оз“ режија Кирил Петрески

3 април 2018 (вторник) – 11.00 часот „Дороти се враќа во Оз“, режија Кирил Петрески

14 април 2018 (среда) – 20.00 часот „Љубовни пози на историјата„ (Figurae, veneris, hirstoriae) режија Наташа Поплавска

27 март 2018 (сабота) – 19.30 ч. „Љубовни пози на историјата“ (Figurae, veneris, histоriae), од Горан Стефановски, режија Наташа Поплавска – одбележување на Светскиот ден на театарот

30 март 2018(петок) – 19.30 часот „Клетници“, режија Мартин Кочовски
31 март 2018(петок) – 19.30 часот „Клетници“, режија Мартин Кочовски

23.3.2018 (петок) – 19.30 часот „НИШТО БЕЗ ТРИФОЛИО“ режија Коле Ангеловски

24.3.2018 ( сабота) – 19.30 часот „ЉУБОВНИ ПОЗИ НА ИСТОРИЈАТА“(Figurae, veneris, histroriae) режија Наташа Поплавска

25.3.2018 (недела) – 12.00 часот „ДОРОТИ С ЕВРАЌА ВО ОЗ“, режија Кирил Петрески, претстава за деца

1 март (четврток) -19.30 ч.

„Ништо без Трифолио“, режија Коле Ангеловски

3 март (сабота) – 19.30ч .

„Ништо без Трифолио“, режија Коле Ангеловски

7 март (среда) 19.30 ч.

„Figurae, veneris, histоria“ ( Љубовни пози на историјата), режија Наташа Поплавска

15 март( четврток) 11.00 часот

„Дороти се враќа во Оз“ режија Кирил Петрески

16 март (петок) -11.00 часот

„Дороти се враќа од Оз“ режија Кирил Петрески

18 март(недела) -12.00 часот

Премиера на претстава за деца

„Дороти се враќа од Оз“ режија Кирил Петрески

23 март ( петок) -19.30 ч.

„Figurae, veneris, histоria“ (Љубовни пози на историјата), режија Наташа Поплавска

24 март (сабота) -19.30 ч.

„Figurae, veneris, histоria“ (Љубовни пози на историјата), режија Наташа Поплавска

27 март(вторник) меѓународен ден на театарот 19.30 ч.

„Ништо без Трифолио“, режија Коле Ангеловски

30 март (Петок) -19.30 ч.

„Клетници“ режија Мартин Кочовски

31 март( сабота) -19.30 ч.

„Клетници“, режија Мартин Кочовски

7 февруари (среда) 2018 – 19.30 ч. – „Хроника на еден сон“ режија Ивана Ангеловска

8 февруари ( четврток) 2018 – 19.30 ч. – „Ништо без Трифолио“ режија Коле Ангеловски

9 февруари (петок) 2018 – 19.30 ч. – „Ништо без Трифолио“ режија Коле Ангеловски

15 февруари (четврток) 2018 – „Хроника на еден сон“ режија Ивана Ангеловска

16 февруари (петок) 2018 – „Ништо без Трифолио“ режија Коле Ангеловски

19 февруари (понеделник ) 2018 – „На два стола“ ( Од кол на кол) режија Коле Ангеловски

20 февруари (вторник) 2018 – „Клетници“ режија Мартин Кочовски

21 февруари (среда) 2018 – „Клетници“ режија Мартин Кочовски

27 февруари ( вторник) 2018 – „Хроника на еден сон“ режија Ивана Ангеловска

28 февруари (среда) 2018 – „Ништо без Трифолио“ режија Коле Ангеловски

31 јануари 2018 – 18.00 ч. – „Ништо без Трифолио“ од Русомир Богдановски, режија Коле Ангеловски

1 февруари 2018 – 19.30 ч. – „Ништо без Трифолио“ од Русомир Богдановски, режија Коле Ангеловски

24 јануари 2018 – 19.30 ч.  – „Клетници“ од Виктор Иго, режија Мартин Кочовски

26 јануари 2018 – 19.30 ч. – „Клетници“ од Виктор Иго, режија Мартин Кочовски

30 јануари 2018 – 19.30 ч. – „Ништо без  Трифолио“ од Русомир Богдановски, режија Коле Ангеловски

31 јануари 2018 – 19.30 ч. – „Хроника на еден сон“ од Ивана Нелковска,  режија Ивана   Ангеловска

ПРЕТСТАВИ ЗА 2017 ГОДИНА

четврток 28.12 и петок 29.12. 2017 во 19.30 часот

Премиера КЛЕТНИЦИ – режија Мартин Кочовски

САБОТА – 09.12.2017 – 19.30 часот

„ХРОНИКА НА ЕДЕН СОН“, режија Ивана Ангеловска

САБОТА – 25.11.2017 – 19.30 часот

„Од кол на кол“ – реж. Коле Ангеловски

САБОТА – 18.11.2017 – 19.30 часот

„Од кол на кол“ – реж. Коле Ангеловски

САБОТА – 11.11.2017 – 19.30 часот

„Од кол на кол“ – реж. Коле Ангеловски

ПЕТОК – 10.11.2017 – 19.30 часот

„Од кол на кол“ – реж. Коле Ангеловски

ПЕТОК – 03.11.2017 – 19.30 часот

„Од кол на кол“ – реж. Коле Ангеловски

САБОТА – 21.10.2017 – 20.00 часот

„НИШТО БЕЗ ТРИФОЛИО“ режија Коле Ангеловски

ПЕТОК – 14.10.2017 – 20.00 часот

„ХРОНИКА НА ЕДЕН СОН“ режија Ивана Ангеловска

06.10.2017 – 20.00 часот – „ХРОНИКА НА ЕДЕН СОН“, режија Ивана Ангеловска

30.09.2017 – 20.00 часот – „ХРОНИКА НА ЕДЕН СОН“, режија Ивана Ангеловска

сабота 20 мај – 20.00 часот „НИШТО БЕЗ ТРИФОЛИО“ режија Коле Ангеловски

сабота 13 мај – 20.00 часот „ХАМЛЕТ ОД ГОРНО ДУПЕНИ“ режија Кирил Петрески

„НИШТО БЕЗ ТРИФОЛИО“ во режија на Коле Ангеловски недела – 23.04. 2017  20:00 часот

 сабота 08.04.2017 – 20.00 часот

„ВО СЕНКАТА НА ВЕТРОТ“ режија Југослав И. Кочоски

ПЕТОК 31 март НЕДЕЛА 2 април од 20 часот

„НИШТО БЕЗ ТРИФОЛИО“ во режија на Коле Ангеловски

ЧЕТВРТОК – 16.3. 2017 и САБОТА – 18.3. 2017 од 19.30 часот

претставата „ВО СЕНКАТА НА ВЕТРОТ“ – режија Југослав И.Кочоски

Петок 10.03. 2017 – 19.30 часот

„ХАМЛЕТ ОД ГОРНО ДУПЕНИ“ режија Кирил Петрески

Сабота 11.03. 2017 – 19.30 часот

„ОД КОЛ НА КОЛ“ режија Коле Ангеловски

Сабота 04.03. 2017 – 19.30 часот

„ВО СЕНКАТА НА ВЕТРОТ“ режија Југослав И.Кочоски

Сабота 25.2. 2017 – 19.30 часот
„ВО СЕНКАТА НА ВЕТРОТ“ режија Југослав И.Кочоски

ТЕАТАР „ВОЈДАН ЧЕРНОДРИНСКИ“ – 67 ГОДИНИ СО ВАС!

ЗА ГОДИШНИНАТА, ЗА САМО 50 ДЕНАРИ ГЛЕДАЈТЕ ПРЕТСТАВИ И УЖИВАЈТЕ!
САБОТА 18 ФЕВРУАРИ – 19.30 ЧАСОТ – ХИТ КОМЕДИЈАТА „ХАМЛЕТ ОД ГОРНО ДУПЕНИ“
ВО НЕДЕЛА 19 ФЕВРУАРИ – 11.00 ЧАСОТ – РАДОСТ ЗА НАЈМЛАДИТЕ – претставата за деца „СОНУВАЧОТ, КУПУВАЧОТ И УШТЕ НЕШТО“.
ВЕ ОЧЕКУВАМЕ!

ПРЕТСТАВИ ЗА 2016 ГОДИНА

САБОТА 10.12.2016 – 19:30 часот

„FIGURAE VENERIS HISTORIAE“ ЉУБОВНИ ПОЗИ НА ИСТОРИЈАТА  – режија Наташа Поплавска

ЧЕТВРТОК 01.12.2016 – 19:30 часот

„ОД КОЛ НА КОЛ“

ПЕТОК 02.12.2016 – 19:30 часот

„ХАМЛЕТ ОД ГОРНО ДУПЕНИ“

Петок 25.11.2016 – 19:30 часот

„Хамлет од Горно Дупени“ – режија Кирил Петрески

Сабота 26.11.2016 – 19:30 часот

„Обѕрни се во гнев“ – режија Кристина Димитрова

Петок, 11.11.2016 – 19.30 часот

„ПРЕМИЕРА ВО …“  реж. Коле Ангеловски

четврток – 03.11. 19.30 часот

„ОБЅРНИ СЕ ВО ГНЕВ“ реж. Кристина Димитрова

сабота – 05.11. 19.30 часот

„ОБЅРНИ СЕ ВО ГНЕВ“ реж. Кристина Димитрова

четврток – 20.10. 19.30 часот

„Хамлет од Горно Дупени“ режија Кирил Петрески

петок – 21.10. 19.30 часот

„Хамлет од Горно Дупени“ режија Кирил Петрески

сабота – 21.10. – 19.30 часот

„FIGURAE VENERIS HISTORIAE“ – ЉУБОВНИ ПОЗИ НА ИСТОРИЈАТА – режија Наташа Поплавска

петок – 14.10. – 19.30 часот

„FIGURAE VENERIS HISTORIAE“ – ЉУБОВНИ ПОЗИ НА ИСТОРИЈАТА – режија Наташа Поплавска

четврток – 29.9. 19.30 часот

„Хамлет од Горно Дупени“ режија Кирил Петрески
петок – 30.9. 2016 – 19.30 часот
„Хамлет од Горно Дупени“ режија Кирил Петрески
четврток 6.10 – 19.30 часот
„Ајнштајновите соништа“ режија Слободан Унковски
петок – 7.10. – 19.30 часот
„FIGURAE VENERIS HISTORIAE“ режија Наташа Поплавска
(прва реприза)

понеделник 26.9.2016 – 20.00 часот

ПРЕМИЕРА на претставата
„Фигурае … венерис“ по текст од Горан Стефановски
режија Наташа Поплавска

Ве информираме дека театарот ,,Војдан Чернодрински,, се вклучува во хуманитарната акција за помош на населението од подрачјата погодени од природната непогода која го зафати скопскиот регион.

Во петок 16 септември од 20 .00 ч. во театарот ќе се прикаже претставата,, ХАМЛЕТ ОД ГОРНО ДУПЕНИ,, – режија Кирил Петрески.
Цената на влезниците е 100 денари.
Собраните средства ќе бидат префрлени на жиро-сметката наменета за помош на граѓаните погодени од поплавата.
Секоја купена влезница фб пријатели значи мал придонес и помош на нашите граѓани од поплавените подрачја.
Влезници на билетарницата од театарот!

 

НЕДЕЛА НА БЕСПЛАТЕН ТЕАТАР

Четврток, 02.06.2016 – 20.00 часот

„ОБЅРНИ СЕ ВО ГНЕВ“  реж. Кристина Димитрова

( ограничен број на седишта )

Петок, 03.06.2016 – 20.00 часот

„АЈНШТАЈНОВИТЕ СОНИШТА“  реж. Слободан Унковски

Сабота, 04.06.2016 – 20.00 часот

„ХАМЛЕТ ОД ГОРНО ДУПЕНИ“  реж. Кирил Петрески

Недела, 05.06.2016 – 20.00 часот

„КАКО СЕ СТАНУВА ЦАР“  – Претстава за деца

Петок, 27.05.2016 – 20.00 часот

„ХАМЛЕТ ОД ГОРНО ДУПЕНИ“  реж. Кирил Петрески

Сабота, 21.05.2016 – 20.00 часот

„ОБЅРНИ СЕ НА ГНЕВ“  реж. Кристина Димитрова

Недела, 22.05.2016 – 20.00 часот

„АЈНШТАЈНОВИТЕ СОНИШТА“  реж. Слободан Унковски – гостување во Скопје

Понеделник, 23.05.2016 – 20.00 часот

„АЈНШТАЈНОВИТЕ СОНИШТА“  реж. Слободан Унковски – гостување во Скопје

Петок, 13.05.2016 – 20.00 часот

„ХАМЛЕТ ОД ГОРНО ДУПЕНИ“  реж. Кирил Петрески

Сабота, 14.05.2016 – 20.00 часот

„ОБЅРНИ СЕ НА ГНЕВ“  реж. Кристина Димитрова

Недела, 15.05.2016 – 20.00 часот

„АЈНШТАЈНОВИТЕ СОНИШТА“  реж. Слободан Унковски

Сабота, 23.04.2016 – 20.00 часот

„ХАМЛЕТ ОД ГОРНО ДУПЕНИ“  реж. Кирил Петрески

Среда, 13.04.2016 – 20.00 часот

ХАМЛЕТ ОД ГОРНО ДУПЕНИ“  реж. Кирил Петрески

Сабота, 16.04.2016 – 20.00 часот

„ОД КОЛ НА КОЛ …“  реж. Коле Ангеловски

Петок, 08.04.2016 – 19.30 часот

„ПРЕМИЕРА ВО …“  реж. Коле Ангеловски

Среда, 30.03.2016 – 19.30 часот

„Буре барут“  реж. Наташа Поплавска

Сабота, 02.04.2016 – 19.30 часот

„Од кол на кол“  реж. Коле Ангеловски

Сабота, 26.03.2016 – 19.30 часот

„Ајштајновите соништа“  реж. Слободан Унковски

Недела, 27.03.2016 – 19.30 часот

„Од кол на кол“  реж. Коле Ангеловски

Сабота, 05.03.2016 – 19.30 часот

„Премиера во …“  реж. Коле Ангеловски

Сабота, 27.02.2016 – 19.30 часот

„Премиера во …“  реж. Коле Ангеловски

Сабота, 20.02.2016 – 19.30 часот

„АЈНШТАЈНОВИТЕ СОНИШТА“  реж. Слободан Унковски

Четврток, 18.02.2016 – 19.30 часот

„КИРИЛ И МЕТОДИЈ, who are you“  реж. Мартин Кочовски

Сабота, 13.02.2016 – 19.30 часот

„ПРЕМИЕРА ВО …“  реж. Коле Ангеловски

недела 31.01.2016 – 11.00 ч.

„ВОЛШЕБНИКОТ ОД ОЗ“

Понеделник, 01.02.2016 – 19.30 часот

„АЈНШТАЈНОВИТЕ СОНИШТА“ реж.Слободан Унковски

Претстави за 2015 година

среда 30.12. – 17.00 ч.

претстава за деца

„ВОЛШЕБНИКОТ ОД ОЗ“

Петок 23.12. – 19.30 ч.

„ПРЕМИЕРА ВО …“ режија Коле Ангеловски

Четврток 10.12.- 18.00 ч.

„КИРИЛ И МЕТОДИЈ, who are you“ режија Мартин Кочоски

Петок 11.12.- 19.30 ч.

„КИРИЛ И МЕТОДИЈ, who are you“ режија Мартин Кочоски

Сабота 12.12.- 19.30 ч.

„АЈНШТАЈНОВИТЕ СОНИШТА“ режија Слободан Унковски

Петок 04.12.- 19.30 ч.

„АЈНШТАЈНОВИТЕ СОНИШТА“ режија Слободан Унковски прва реприза

Петок 13.11.- 19.30 ч.

„Премиера во …“ режија Коле Ангеловски

 Петок 06.11.- 19.30 ч.

,,Погребални игри,, режија Југослав Кочоски

четврток, 29.10.- 19.30 ч.

,Премиера во … ,, режија Коле Ангеловски

сабота 31.10.- 19.30 ч.

,,Погребални игри,, режија Југослав Кочоски

четврток, 15.10.- 19.30 ч.

,,Кирил и Методиј, who are you,, режија Мартин Кочовски

петок 16.10.- 19.30 ч.

,,Кирил и Методиј, who are you,, режија Мартин Кочовски

Конечно по Охрид, Букурешт, Љубљана во сабота 3 октомври во 20 часот во Театарот ,, Војдан Чернодрински,,

премиера на ,,КИРИЛ И МЕТОДИЈ, who are you,, од Јордан Плевнеш, во режија на Мартин Кочовски.

На матичната сцена гледајте ја претставата со одлична режија, игра на актерите, сценографија, костими, музика.

Во театар ве очекуваат!

Влезници за претставата на Билетарницата од театарот од среда до сабота од 10 до 13 и од 18 до 20 часот. Резервации на 048 428 644, 076 442 378 или 076 442 372

петок, 8 мај “Буре барут” режија на Наташа Поплавска

сабота, 9 април “Адам и Ева”, режија на Ања Максиќ.

Четврток, 30 април – 20.00 ч.

,,Delirium Tremens,, актер и режија Игор Трпчески

Четврток, 23 април – 19.30 часот

,, Адам и Ева,, реж. Ања Максиќ

Петок, 24 април – 20.00 ч.

,, Буре барут,, реж. Наташа Попавска

Сабота, 25 април – 20.00 ч.

,,Погребални игри,, реж. Југослав И. Кочоски

Сабота 18 април – 20.00 часот

,,Погребални игри,, реж. Југослав И.Кочоски

Среда, 25 март – 19.30 часот
,,Погребални игри,, реж. Југослав И.Кочоски

Петок, 27 март – 19.30 ч.

,,Погребални игри,, реж. Југослав И.Кочоски

Сабота, 28 март – 19.30 ч.

,,Погребални игри,, реж. Југослав И.Кочоски

Недела, 29 март – 11.00 часот

,,Како се станува цар,, реж. Кирил Петрески
претстава за деца – премиера

Четврток, 19 март 2015 – 19.30 часот “Погребални игри” реж. Југослав И. Кочоски

Петок, 20 март 2015 – 19.30 часот “Погребални игри” реж. Југослав И. Кочоски

Сабота, 21 март 2105 – 19.30 часот “Погребални игри” реж. Југослав И. Кочоски

Петок, 13 март – 19.30 часот предпремиедра ,,Плен,, режија Југослав Кочоски

Сабота, 14 март – -20.00 часот премиера ,, Плен,, реж. Југослав Кочоски

Влезници на билетарницата од театарот. Резервации на 428 644, 076 442 378 или 076 442 372

Четврток, 5 март 2015 г. – 19.30 часот

,,Буре Барут,, реж. Наташа Поплавска

Сабота, 7 март 2015 г.

Гостување со ,,Буре барут,, во Скопје- Театар Комедија

Среда, 25.2.- 19.00 часот

,,Од кол на кол,, режија Коле Ангеловски

Претстави за 2014 година

Среда – 19 Ноември 2014 – 19.30 часот – “ОД КОЛ НА КОЛ 1”

Четврток – 20 Ноември 2014 – 19.30 часот – “СОН НА ЛЕТНАТА НОЌ”

Петок – 21 Ноември 2014 – 19.30 часот – “БУРЕ БАРУТ”

Сабота – 22 Ноември 2014 – 19.30 часот – “БУРЕ БАРУТ”

Сабота – 15 Ноември 2014 – 19.30 часот – “Три варијации на една тема” – режија Коле Ангеловски

Понеделник, 26 мај – 19.30 часот “Швејк во втората светска војна”

Среда, 28 мај – 19.30 часот “Од кол на кол 1”
Четврток, 29 мај – 19.30 часот “Од кол на кол 2”
Петок, 30 мај – 19.30 часот “Буре барут”
Сабота, 31 мај- 19.30 часот “Три варијации на една тема”
Недела, 1 јуни – 11.00 часот “Мачорот во чизми”

Петок – 23 Мај 2014 – 20.00 часот – “Буре Барут” – режија Наташа Поплавска

Четврток – 15 Мај 2014 – 20.00 часот – “Буре Барут” – режија Наташа Поплавска

Сабота – 17 Мај 2014 – 20.00 часот – “Буре Барут” – режија Наташа Поплавска

Четврток – 08 Мај 2014 – 20.00 часот – “Швејк во втората светска војна” – режија Мартин Кочовски

Сабота – 10 Мај 2014 – 20.00 часот – “Три варијации на една тема” – режија Коле Ангеловски

Петок – 04 Април 2014 – 19.30 часот – “Три варијации на една тема”

Четврток – 27 Март 2014 – 19.30 часот – “Од кол на кол 1”

Сабота – 29 Март 2014 – 19.30 часот – “Три варијации на една тема”

Среда – 12 Март 2014 – 19.30 часот – “Швејк во Втората светска војна”

Четврток – 13 Март 2014 – 19.30 часот – “Швејк во Втората светска војна”

Петок – 14 Март 2014 – 19.30 часот – “Три варијации на една тема”

Сабота – 15 Март 2014 – 19.30 часот – “Три варијации на една тема”

Недела – 09 Март 2014 – 12.00 часот – “Мачорот во чизми”

Петок – 07 Март 2014 – 19.30 часот – “Три варијации на една тема” – режија Коле Ангеловски

Петок – 28 Февруари 2014 – 19.30 часот

“Три варијации на една тема” – режија Коле Ангеловски

Сабота – 01 Март 2014 – 19.30 часот

“Три варијации на една тема” – режија Коле Ангеловски

Претстави за 2013 година

Премиера – МАЧОРОТ ВО ЧИЗМИ – Недела 22,12,2013 во 12 часот, театар Војдан Чернодрински

Петок – 13 Декември – 19.30 часот

“Три варијации на една тема” – режија Коле Ангеловски

Четврток – 28 Ноември – 19.30 часот

“Од кол на кол 2” – режија Коле Ангеловски

Петок – 29 Ноември – 19.30 часот

“Од кол на кол 2” – режија Коле Ангеловски

Сабота – 30 Ноември – 19.30 часот

“Три варијации на една тема” – режија Коле Ангеловски

Сабота – 23 Ноември – 19.30 часот

“Три варијации на една тема” – режија Коле Ангеловски

Четврток – 21 Ноември – 19.30 часот

“Три варијации на една тема” – режија Коле Ангеловски

Вторник – 19 Ноември – 19.30 часот

“Швејк во втората светска војна” – режија Мартин Кочовски


“Швејк во втората светска војна” – режија Мартин Кочовски

Претставата ќе се прикажува во Петок на 15 Ноември од 19.30 часот.

Влезници на Билетарницата од Театарот

Резервации на телефон 428 – 644 или 076 422 378


,,ШВЕЈК ВО ВТОРАТА СВЕТСКА ВОЈНА,, режија Мартин Кочоски 

Претставата ќе се прикажува во Сабота на 09 Ноември од 19.30 часот.

Влезници на Билетарницата од Театарот

Резервации на телефон 428 – 644 и 425 520


Петок, 01 Ноември – 19.30 часот ,,ШВЕЈК ВО ВТОРАТА СВЕТСКА ВОЈНА,, режија Мартин Кочоски


Сабота, 02 Ноември – 19.30 часот ,,ШВЕЈК ВО ВТОРАТА СВЕТСКА ВОЈНА,, режија Мартин Кочоски 


Недела на бесплатни претстави во театарот ,,Војдан Чернодрински,,


Вторник, 28 Мај – 20.00 часот ,,Од кол на кол 1,, режија Коле Ангеловски


Среда, 29 Мај – 20.00 часот ,,Многу врева за ништо,, режија Ива Милошевиќ


Четврток, 30 Мај – 19.00 часот Kуклена претстава ,,Калифот Штрк,, режија Дарко Ковачовски


Петок, 31 Мај – 20.00 часот ,,Сонот на Цепенко,, режија Кирил Петрески


Сабота, 01 Јуни – 20.00 часот ,,Змејовата невеста,, режија Нела Витошевиќ


Влезниците ќе се подигаат 2 часа пред почетокот на претставите

Секогаш со вас Театар – “Војдан Чернодрински”

Вторник, 28 Мај – 20.00 часот ,,Од кол на кол 1,, режија Коле Ангеловски


Среда, 29 Мај – 20.00 часот ,,Многу врева за ништо,, режија Ива Милошевиќ


Четврток, 30 Мај – 19.00 часот Kуклена претстава ,,Калифот Штрк,, режија Дарко Ковачовски


Петок, 31 Мај – 20.00 часот ,,Сонот на Цепенко,, режија Кирил Петрески


Сабота, 01 Јуни – 20.00 часот ,,Змејовата невеста,, режија Нела Витошевиќ


Недела, 28 Април – 12.00 часот Kуклена претстава ,,Калифот Штрк,, режија Дарко Ковачовски


Четврток, 25 Април – 19.30 часот ,,Змејовата невеста,, режија Нела Витошевиќ


Сабота, 27 Април – 19.30 часот две претстави во една вечер ,,Од кол на кол 1 и 2,, режија Коле Ангеловски


Сабота, 20 Април – 19.00 часот Премиера на куклената претстава ,,Калифот Штрк,, режија Дарко Ковачовски


Недела, 21 Април – 12.00 часот Премиера на куклената претстава ,,Калифот Штрк,, режија Дарко Ковачовски


Петок, 05 Април – 19.30 часот ,,Од кол на кол 2,, режија Коле Ангеловски


Сабота, 06 Април – 19.30 часот две претстави во една вечер ,,Од кол на кол 1 и 2,, режија Коле Ангеловски


Среда, 27 Март – 19.30 часот Светски ден на театарот ,,Многу врева за ништо,, режија Ива Милошевиќ


Четврток, 28 Март – 19.30 часот ,,Многу врева за ништо,, режија Ива Милошевиќ


Петок, 29 Март – 19.30 часот ,,Од кол на кол 2,, режија Коле Ангеловски


Четврток, 21 Март – 19.30 часот ,,Многу врева за ништо,, режија Ива Милошевиќ


Петок, 22 Март – 19.30 часот ,,Од кол на кол 1,, режија Коле Ангеловски


Сабота, 22 Март – 19.30 часот ,,Од кол на кол 2,, режија Коле Ангеловски


Петок, 15 Март – 19.30 часот ,,Од кол на кол 2,, режија Коле Ангеловски


Среда, 06 Март – 19.30 часот ,,Сонот на Цепенко,, режија Кирил Петрески


Четврток, 07 Март – 19.30 часот ,,Од кол на кол 2,, режија Коле Ангеловски


Среда, 27 Февруари – 17.00 часот ,,Змејовата невеста,, режија Нела Витошевиќ

(ОТКУПЕНА ПРЕТСТАВА)


Четврток, 28 Февруари – 19.30 часот ,,Од кол на кол 2,, режија Коле Ангеловски


Петок, 01 Март – 19.30 часот ,,Многу врева за ништо,, режија Нела Витошевиќ

(ХУМАНИТАРНА ПРЕТСТАВА ЗА МАНАСТИРОТ ТРЕСКАВЕЦ)


Сабота, 02 Март – 19.30 часот ,,Од кол на кол 2,, режија Коле Ангеловски


Сабота, 23 Февруари – 19.30 часот ,,Змејовата невеста,, режија Нела Витошевиќ


Четврток, 21 Февруари – 19.30 часот ,,Од кол на кол 2,, режија Коле Ангеловски


Понеделник, 18 Февруари – 19.30 часот ,,Сонот на Цепенко,, режија Кирил Петрески


Сабота, 16 Февруари – 19.30 часот ,,Од кол на кол 2,, режија Коле Ангеловски


Петок, 15 Февруари – 19.30 часот ,,Многу врева за ништо,, режија Ива Милошевиќ


Четврток, 7 Февруари – 19.30 часот ,,Многу врева за ништо,, режија Ива Милошевиќ


Петок, 8 Февруари – 19.30 часот ,,Сонот на Цепенко,, режија Кирил Петрески


Сабота, 9 Февруари – 19.30 часот ,,Од кол на кол 2,, режија Коле Ангеловски


Сабота, 02 Февруари 2013 – 19,30 часот “СОНОТ НА ЦЕПЕНКОВ” – режија Кирил Петрески

Претстави за 2012 година


Петок, 14 Декември – 19.30 часот “МНОГУ ВРЕВА ЗА НИШТО” – режија Ива Милошевиќ


Сабота, 15 Декември – 19.30 часот  “ОД КОЛ НА КОЛ 2” – режија Коле Ангеловски


Четврток, 15 Ноември – 19.30 часот “Многу врева за ништо” – режија Ива Милошевиќ


Петок, 16 Ноември – 19.30 часот “ЗМЕЈОВАТА НЕВЕСТА” – режија Нела Витошевиќ


Сабота, 17 Ноември – 19.30 часот  “ОД КОЛ НА КОЛ 2” – режија Коле Ангеловски


Петок, 09 Ноември – 17.00 часот “ЗМЕЈОВАТА НЕВЕСТА” – режија Нела Витошевиќ


Сабота, 10 Ноември – 19.30 часот  “ОД КОЛ НА КОЛ 2” – режија Коле Ангеловски


Петок, 02 Ноември – 19.30 часот “ОД КОЛ НА КОЛ 2” – режија Коле Ангеловски


Сабота, 03 Ноември – 19.30 часот “МНОГУ ВРЕВА ЗА НИШТО” – режија Ива Милошевиќ


Сабота, 29 септември – 20.00 часот “ЗМЕЈОВАТА НЕВЕСТА” – режија Нела Витошевиќ


Четврток, 27 септември – 20.00 часот “АНТИУМЕШНОСТ” – режија Саша Нацевски


Среда, 18 јули – 21.00 часот ” ОД КОЛ НА КОЛ 2 ” – режија Коле Ангеловски


Понеделник, 18 јуни – 20.00 часот ” АНТИЦА ” – режија Б.Брезовец


Вторник, 19 јуни – 20.00 часот ” МАРАТОНЦИТЕ ГО ТРЧААТ ПОЧЕСНИОТ КРУГ ” – режија Кирил Петрески


Среда, 20 јуни – 20.00 часот ” ОД КОЛ НА КОЛ ” – режија Коле  Ангеловски


Четврток, 21 јуни – 20.00 часот ” МАНГИТЕ ПИЈАТ ЧАЈ ” – режија Коле Англеговски


Петок, 22 јуни – 20.00 часот ” ЗМЕЈОВАТА НЕВЕСТА ” – режија Нела Витошевиќ


Среда 30.05.2012 20:00 часот ,,Змејовата Невеста,, – Премиера, режија Нела Витошевиќ


Сабота 12.05.2012 ,,Калигула,, р. Зоја Бузалковска

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања