Search
Close this search box.

Октет Прилеп

Цели 25 години во НУЦК“Марко Цепенков“ твори октетот “Прилеп“ кој негувајќи го страоградскиот мелос е достоен репрезент на оваа институција на многу фестивали во земјава.

 

 

 

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања