Печати

Изложба на дела од Mал Битолски Монмартр

Изложба на дела од манифестацијата Мал Битолски Монмартр e отворена во ликовната галерија на ЦК„Марко Цепенков“.(27.09. до 8.10.2019).

Изложбата предизвика голем интерес кај учениците од основните училишта.

Изложени се 30 тина дела создадени на интернационалната престижна ликовна манифестација која секоја година се одржува во Битола, а на која учествуваат над 100 деца со ликовни педагози од 15 земји од светот.

Поставката во нашиот град содржи избор од најдобрите дела.


AdmirorGallery 3.0, author/s Vasiljevski & Kekeljevic.